Koorreis Praag

De groep in Praag
activiteit
don 13 apr 2006

In het kader van het 25-jarig jubileum heeft Thirdwing in 2006 een koorreis naar Praag gemaakt. Hier vind je een uitgebreid reisverslag van deze bijzondere reis, die ons 'wij-gevoel' enorm heeft versterkt.

Reisverslag Praag

Op donderdag 13 april 2006 vertrokken we al vroeg in de ochtend richting Praag. De busreis leek helemaal niet zo lang te duren, want een paar creatieve koorleden had een 'animatieprogramma' in elkaar gestoken dat erg in de smaak viel. In Pilzen, vlak over de grens van Tsjechië was voor ons een diner verzorgd in de brouwerij van Urquell. Daarna reden we door naar ons eerste hotel in de plaats Beroun. Natuurlijk werd er ´s avonds in de hotelbar flink gezongen, en het klonk heel aardig.

De volgende dag bracht Ludo, onze gezellige Belgische buschauffeur, ons rechtstreeks naar het centrum van Praag voor een tweedelige rondleiding in deze prachtige stad. We hadden een Nederlandstalige(!) Tsjechische gids: Maria, compleet met tulp en oranje tas. 's Ochtends verkenden we de omgeving van de Praagse Burcht en 's middags was de oude stad aan de beurt. Jammer genoeg was het nogal fris en regende het zeer regelmatig.

Na een diner in het centrum van de stad reden we naar hotel Pramen, waar we drie keer zouden overnachten. Helaas viel dit hotel nogal tegen: niet alle kamers waren schoon en een grote groep jeugdigen zorgde voor veel overlast.

Op zaterdagochtend bracht de bus ons weer naar Praag-centrum, waar iedereen op zijn eigen manier genoot van een aantal vrij te besteden uurtjes. En de zon scheen warempel!

's Middags waren we te gast in Dolni Palata, een verzorgingstehuis voor visueel gehandicapte bejaarden. Hier verzorgden we een geweldig concert, waar de aanwezigen enorm van genoten. Daarna was er een welverdiend exclusief diner in het chique hotel Opera. Hier werden ook de vier jubilarissen Marcel Siebers, Esther Speth, Ria Jetten en Désirée Luijten gehuldigd. Samen zijn ze goed voor 100 jaar Thirdwing!
Rond 21.00 uur was het hoog tijd voor een prachtige lichttour.

Op zondagochtend bezochten we het voormalige concentratiekamp Theresiënstadt. De rondleiding en de enorme begraafplaats buiten het kamp lieten een grote indruk achter.

Na een lunchstop in het plaatsje Melnik reden we door naar het kuuroord Podebrady. We dineerden in het 'kuur- en congrescentrum' en 's avonds verzorgden we hier een concert. Er was een klein, maar enthousiast publiek: de naam van onze website werd driftig opgeschreven en de plaatsvervangende dirigente Désirée Luijten kreeg zelfs een kaartje van een mevrouw uit Moskou. Terug in hotel Pramen werd er nog flink gezongen én nagepraat, want het was alweer onze laatste avond in Praag. Na een voorspoedige terugreis kwamen we op maandagavond weer in Hoensbroek aan.
Helaas, onze zeer geslaagde reis zat er alweer op!

Dank aan de sponsors die deze reis mede mogelijk hebben gemaakt: