Verhuizing (2007)

In Marni's Kwekerij
Najaarsconcert Reconnected

In maart 2007 werden we door Harmonie-orkest Concordia benaderd voor een 5-mei concert. Om voor dit 'A Liberation Spectacle' een adequate bezetting te hebben, werd een vrij uniek instrument ingezet: via allerlei kanalen (familie, kennissen, andere koren) werden herenleden geworven om op projectbasis deel te nemen aan de repetities en het concert van 5 mei. Uiteindelijk hebben in totaal een 11-tal tijdelijke leden deelgenomen aan dit bijzondere zangproject dat werd afgesloten met een goed bezocht Liberation concert in de Brikke Oave. In die tijd werd er werk gemaakt van een sluimerende wens van Thirdwing: een repetitielokaal met mogelijkheid om nog even gezellig ‘te blijven hangen’. Met ingang van april werd het Juphuis in Schandelen (Heerlen) dan ook onze nieuwe thuisbasis.

Niet lang daarna werd Thirdwing opgeschrikt door het toch nog plotselinge overlijden van onze oud-voorzitter en stemzekere bas Sjaak Strijdonk. Sjaak was al enige tijd ziek, maar heeft zich tot het einde voor ons koor ingezet. Op verzoek van Sjaak heeft Thirdwing de uitvaartdienst verzorgd. Dit was geen gemakkelijke opgave, maar er is zelden met meer gevoel gezongen.

Na de zomer kwam Thirdwing weer in wat rustiger vaarwater, hetgeen zijn weerslag vond in een enthousiast optreden in Marni’s Kwekerij, een geslaagde ‘thuiswedstrijd’ in de H. Hart-kerk van Schandelen en niet te vergeten een spetterende deelname aan het Najaarsconcert van Zangvereniging Reconnected.

Nadat het aantal herenleden in 2007 tot een historisch dieptepunt was gedaald, volgde in 2008 een kentering, waarna met 8 enthousiast zingende mannende de koorbalans weer werd hersteld. 2008 was een jaar met een aantal bijzondere uitvoeringen. Zo waren we voor het eerst te horen tijdens het Federatiefeest dat elke zomer achter Het Juphuis in Schandelen plaats vindt. Verder valt te denken aan de deelname aan het bijzonder succesvolle najaarsconcert van zangkoor Jokola onder leiding van Ralph Hamer, de deelname aan de speciale Mamma Mia Meezing Avond in de Royal Theaters in Heerlen en het door Thirdwing zelf georganiseerde kerstconcert 'Hemels'.

Lees verder