Wereldlijke optredens (2003)

Thirdwing voor het eerst te gast in Mondo Verde

Van mei 2003 tot maart 2006 was John Wauben onze dirigent. In deze periode is er een sterke toename van wereldlijke optredens te zien. We namen onder andere deel aan de zangmiddag Spring Sing’In en verzorgden bijzonder geslaagde concerten in het Glaspaleis, de Botanische Tuin (Tuinpop, Kerkrade), Mondo Verde (met Kerstmis en in de zomer) en in Maastricht (Het Parcours, Kerstmarkt MECC, Slavante). Er werden zelfs voorzichtig buitenlandse contacten gelegd door een succesvol kerstoptreden bij AFNORTH en een radio-interview op CFN: we waren te horen op CFN-radio (FM 96.9 of 99.7) in de show 'Between 2 Hemispheres' van Mike Bolotenko. Tijdens de uitzending werden enkele koorleden geïnterviewd en zong Thirdwing een viertal nummers. Kijk in ons fotoalbum voor een kleine impressie.

In 2005 namen wij deel aan een Korentrefdag in het Landgraaf Theater, georganiseerd door Ut Koer uit Heerlen. Tijdens dit concert werd onze aandacht getrokken door de zeer enthousiaste en inspirerende dirigent van jongerenkoor Joko Reymerstok, Marcel van Montfort.
Dat deze dirigent indruk heeft gemaakt, blijkt uit het feit dat we vanaf maart 2006 onze muzikale weg vervolgden met … Marcel van Montfort! Met zijn komst werden we tevens weer een zelfstandig functionerend koor, los van de Muziekschool.

Lees verder