Thirdwing 25 jaar jong (2006)

Thirdwing in Praag
Dankmis bij het 25-jarig jubileum

Op 11 augustus 2006 was het precies 25 jaar geleden dat Thirdwing is opgericht. Dit jubileum werd op een bijzondere wijze gevierd. Niet met een feestavond of receptie, maar door het verwezenlijken van één van onze grootste wensen: het maken van een koorreis, en wel naar Praag. Deze reis kan gezien worden als een hoogtepunt in ons bestaan. En dan wellicht niet eens zozeer muzikaal gezien, maar wel als groep. De sfeer was geweldig, en iedereen heeft dan ook enorm genoten.

Foto-album Praag, Reisverslag Praag

Om onze dankbaarheid uit te drukken voor het feit dat we al 25 jaar muzikaal goed bezig waren én omdat we onze trouwe fans en sponsors niet wilden vergeten, luisterden wij op zaterdag 30 september 2006 een dankdienst op in de Corneliuskerk in Heerlerheide, de plaats waar onze ‘roots’ liggen. Tijdens deze mis zong het koor onder andere een viertal nummers uit haar vroegere repertoire. Onze dirigent had deze speciaal voor deze gelegenheid in een nieuw jasje gestoken, waardoor ze nét even anders klonken dan zo vele jaren geleden. Aan het einde van de viering werden de zilveren jubilarissen in het zonnetje gezet.

Foto-album Jubileumdankdienst, Thirdwing in de krant

Naast deze feestelijkheden werd er nog tijd gemaakt voor spetterende optredens tijdens Het Parcours in Maastricht en het Zomerconcert van gemengd koor St. Dionysius, dat ook onder leiding staat van onze dirigent.

Lees verder