Concertavond Leger Des Heils

nieuws
Leger des heils
Concertavond Leger Des Heils
door:
Jordy

Op zaterdag 29 juni zal de Amsterdam Staffband een concert geven samen met popkoor Thirdwing, het belooft een waar spektakel te worden. Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

De toegang is gratis. Natuurlijk zal er wel een collecte worden gehouden waarbij wij toch hopen uit de kosten te komen....

De locatie waar het evenement plaats zal vinden is:
Pelgrimskerk , Horizonstraat 73, 6446 SC Brunssum

De Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils in Nederland, werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk). Alle leden geven vanuit hun persoonlijk geloof in God invulling aan hun muzikaliteit.

Het repertoire van de ASB bevat dan ook een boodschap die is gebaseerd op het Evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld. Iedere dinsdag wordt er gerepeteerd en maandelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden.
Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Engeland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland, Tsjechië, België, Canada en de Verenigde Staten werden bezocht. De ASB staat op dit moment onder leiding van dirigent Olaf Ritman en werkt hard aan een zo hoog mogelijke standard in het communiceren van het Evangelie van Jezus Christus door middel van muziek.

Thirdwing is een popkoor met een repertoire bestaande uit voornamelijk popmuziek en een vleugje musical en gospel.
Van oorsprong zijn zij afkomstig uit de Corneliusparochie in Heerlerheide, waar ze nog regelmatig de eucharistieviering opluisteren, maar door de jaren heen is het koor zowel qua leden als qua uitvoeringen uitgegroeid tot een regionaal koor.
Thirdwing bestaat al sinds 1981 en heeft dus een behoorlijk lange geschiedenis. In die tijd zijn er verschillende dirigenten de revue gepasseerd. Mischa Hendriks is de huidige dirigent.
De koorleden van Thirdwing worden muzikaal begeleid door een eigen band bestaande uit toetsen, (bas)gitaar en drums.